مراحل راه اندازی شبکه محلی وایرلس

دسته بندی ها :
مراحل راه اندازی شبکه محلی وایرلس

آمارها نشان می‌دهند شبکه محلی شرکت‌ها تمایل چندانی به استقرار شبکه‌های سیمی ندارند و ترجیح می‌دهند به‌جای شبکه‌های کابلی از یک ارتباط بی سیم پر سرعت و پایدار استفاده کنند و هزینه نگه‌داری از زیرساخت‌ها را به‌میزان قابل توجهی کاهش دهند. در مقاله ساخت شبکه وایرلس در ویندوز ۱۰ و ۸ و ۷، نحوه انجام این‌کار و ملزومات موردنیاز برای راه اندازی شبکه وایرلس خانگی را بررسی کردیم. در این مطلب قصد داریم ساخت شبکه وایرلس تجاری که الزامات بیشتری نسبت به شبکه‌های خانگی دارد را بررسی کنیم.

کاربرد شبکه محلی وایرلس

به این نکته دقت کنید که ما در بحث راه اندازی شبکه داخلی وایرلس به نوع خاصی از این شبکه‌ها اشاره نمی‌کنیم مثلا منظورمان این نیست که چگونه شبکه وای فای را راه اندازی کنید، بلکه تمرکزمان روی اصول اولیه‌ای است که برای ایجاد شبکه وایرلس باید به آن‌ها دقت کنید.

شبکه وایرلس می‌تواند مبتنی بر فناوری‌ ارتباط حوزه نزدیک (NFC)، برچسب‌های آراف‌آی‌دی (RFID)، شبکه‌های سلولی، بلوتوث، وای فای مبتنی بر استانداردهای ۸۰۲.۱۱ a/n/ac و نمونه‌های مشابه باشد. بر همین اساس، این مقاله را به عنوان یک راهنمای کلی برای ساخت انواع مختلفی از شبکه‌های وایرلس در نظر بگیرید.

 

مشاوره و خرید تجهیزات شبکه ، سرور، اکتیو، پسیو
شرکت توسعه شبکه آداک با بیش از 20 سال تجربه و سابقه فعالیت در زمینه فروش تجهیزات شبکه (اکتیو و پسیو)، سرورهای HPE و ملزومات ماشینهای اداری آماده مشاوره ، طراحی و خدمات مربوط به دیتاسنترها ، عرضه رک های دیجیتالی هوشمند مخصوص اتاق سرور، و خدمات کابل کشی طبق استاندارد BICSI و ، TIAتوسط تکنسین ها و مهندسین مجرب و با پشتوانه فنی بیش از ده ها قرارداد پشتیبانی نرم افزاری و سخت افزاری سازمانها، شرکت ها و کارخانجات صنعتی ایران، شما را تا مقصد پروژه همراهی خواهیم کرد. قبل از خرید با کارشناسان آداک در تماس باشید. شماره تماس 021-91303098 ده خx.

برخی مطالب مرتبط:

راه اندازی و تنظیم اولیه فکس در پرینترهای اچ پی M426,M477,M277

سوئیچ شبکه poe چیست؟

شبکه وایرلس چیست؟

انواع کابل شبکه و کاربردهای آن ها

مشکلات شبکه workgroup و راهکارهای رفع آن

کاربرد شبکه محلی وایرلس

رشد قابل تامل تجهیزات همراه و گسترش روزافزون گجت‌های اینترنت اشیا باعث شده تا شبکه‌های سنتی و زیرساخت‌های مبتنی بر شبکه‌های سیمی با چالش‌های جدی روبرو شوند، به ویژه آن‌که امروزه برخی از خدمات مهم ابرمحور هستند و کاربران برای دسترسی به این خدمات نیازمند نصب برنامه‌های کاربردی روی گوشی‌های همراه هستند.

یک نمونه ساده در این زمینه دوربین‌های مداربسته‌ای هستند که بسیاری از مدیران علاقه دارند از راه دور آن‌ها را کنترل کنند. درست است که پیاده‌سازی یک چنین سازوکاری تا حدودی به کابل‌کشی وابسته است، اما در ادامه این فناوری‌های بیسیم هستند که اجازه می‌دهند تصاویر ضبط شده توسط دستگاه‌های DVR یا تصاویر لحظه‌ای را روی تبلت‌ها یا گوشی‌های هوشمند مشاهده کنید.

برخی از شرکت‌ها نظیر دی‌لینک، تی‌پی‌لینک و نمونه‌های مشابه دوربین‌های هوشمندی روانه بازار کرده‌اند که به‌طور کامل بیسیم هستند و شما برای مشاهده تصاویر آن‌ها به یک روتر بیسیم، دوربین بی سیم و برنامه‌ای که روی گوشی هوشمند نصب می‌شود نیاز دارید. در این سناریو کارت حافظه‌ای درون دوربین قرار می‌گیرد و فیلم‌ها روی کارت حافظه ضبط می‌شوند و شما از طریق گوشی هوشمند به تماشای محیط می‌پردازید، بدون این‌که حتا به وجود یک کابل شبکه نیازی باشد.

تفاوت شبکه وایرلس داخلی با وایرلس خانگی

طراحی شبکه‌های بیسیم داخلی با شبکه بیسیم خانگی فرق دارد. متاسفانه برخی کاربران تصور می‌کنند ساخت شبکه‌های WLAN محلی شبیه به نمونه‌های خانگی است، اما مدل‌های تجاری ظرافت‌هایی دارند که اگر نسبت به آن‌ها بی‌توجه باشید، در مدیریت این شبکه‌ها با مشکل روبرو می‌شوید و حتا ممکن است در طول روز بارها دسترسی به شبکه را از دست بدهید. مثلا در شبکه وایرلس خانگی نیازی نیست به فرکانس‌های رادیویی دقت کنید، اما در شبکه وایرلس محلی بی توجهی به این نکته دردسرآفرین است.

تجهیزات راه اندازی شبکه وایرلس محلی

تجهیزات لازم برای راه اندازی شبکه داخلی وایرلس عبارتند از:

کارت شبکه (NIC) برای کامپیوترهای دسکتاپی. کارت شبکه باید حتما به دو آنتن ۲.۴ و ۵ گیگاهرتز تجهیز شده باشد. پیشنهاد می‌کنیم به‌جای کارت شبکه که روی شکاف مادربورد قرار می‌گیرد از دانگل‌های یو‌اس‌بی که دردسر کمتری دارند استفاده کنید.

اکسس پوینت برای پوشش‌دهی تمامی فضای شرکت. در راه اندازی شبکه وایرلس با اکسس پوینت، اکسس پوینت باید دو بانده باشد تا امکان سوییچ میان باندهای مختلف وجود داشته باشد.

روتر برای اتصال به اینترنت پهن باند و اتصال اکسس پوینت‌ها به آن. تنها نکته‌‌ای که باید در زمان خرید روترها به آن دقت کنید دو بانده بودن روتر است.

ریپیتر بیسیم (Repeater): تکرارگر بی سیم، امکان ارتباط بیسیم نقطه به نقطه برای پوشش کلاینت‌های دورتر از روتر و اکسس پوینت را فراهم کرده و مشکل محدودیت خط دید (LOS) را برطرف می‌کنند. به همین دلیل به آن ریپیتر وایرلس نقطه به نقطه می‌گویند. نوع غیر بیسیم این محصولات مجهز به یک درگاه LAN است و باید کابلی از روتر به ریپیتر متصل شود تا امکان گسترش پوشش وایرلس فراهم شود.

نحوه راه اندازی کارت بیسیم

آنتن تقویتی: آنتن‌های تقویتی با هدف تقویت توان سیگنال‌های (dBi) ساطع شده از تجهیزات استفاده می‌شوند. آنتن‌های تقویتی زمانی قابل استفاده هستند که اکسس پوینت‌ها قابلیت اتصال آنتن خارجی را داشته باشند.

کابل شبکه: کابل‌های شبکه برای اتصال روتر به اکسس پوینت و ریپیتر استفاده می‌شوند. بهتر است از کابل‌های Cat6 نوع STP برای محیط‌های دارای نویز، UTP برای محیط‌های داخلی که داده‌های مهمی توسط شبکه انتقال پیدا نمی‌کند و از کابل شبکه SF/FTP در فضاهای بیرونی استفاده کنید. برای آشنایی با انواع کابل شبکه مقاله “انواع کابل شبکه و کاربردهای آن ها” را مطالعه کنید.

رادیو وایرلس: در مقیاس بزرگ‌تر باید از رادیو وایرلس که قادر است اطلاعات را در مسافت‌های طولانی به‌اشتراک قرار دهد استفاده کنید.

سیستم مش: اگر محیط مجموعه تجاری خیلی بزرگ نیست، یک سیستم مش می‌تواند راهکاری یکپارچه ارائه کند.

سوییچ: از ملزومات شبکه‌های وایرلس نیست و برای توسعه قابلیت‌های روتر استفاده می‌شود. بنابراین وجود آن در شبکه یک مزیت است، اما ارتباطی با شبکه‌های بیسیم ندارد.

معرفی انواع شبکه‌های بیسیم

به‌طور کلی انواع شبکه‌های بیسیم در ۴ گروه تقسیم‌بندی می‌شوند:

  1. شبکه وایرلس WPAN

wpan مخفف Wireless Personal Area Network است. عملکرد این شبکه‌ها شبیه به بلوتوث است و ویژگی بارز آنها کوتاه‌برد بودنشان است. این شبکه‌ها برای برقراری ارتباط دستگاه‌های سازگار و در فاصله نزدیک به یکدیگر (در فاصله چند متری) استفاده می‌شوند.

  1. شبکه وایرلس WLAN

wlan مخفف Wireless Local Area Network است. این شبکه‌ها در هر دو باند ۲.۴ و ۵ گیگاهرتز کار می‌کنند و بیشتر برای راه اندازی شبکه‌های محلی مجازی درون شرکتی کاربرد دارند. هرچند امکان برقراری ارتباط پایدار میان دو نقطه بر مبنای فرکانس ۵ گیگاهرتز را نیز فراهم می‌کنند. به‌طور معمول برای ساخت این مدل شبکه‌ها از رادیو وایرلس میکروتیک استفاده می‌شود.

  1. شبکه وایرلس WMAN

wman مخفف Wireless Metropolitan Area Network است. این شبکه‌ها روی طول موج کوتاه ۵.۸ گیگاهرتز کار می‌کنند و برای برقراری ارتباط میان واحدهای یک سازمان که در مناطق شهری قرار دارند استفاده می‌شوند.

  1. شبکه وایرلس WWMAN

WWMAN مخفف Wireless Wide Area Network است. عملکرد این شبکه‌ها می‌تواند در مقیاس بین شهری یا بین کشوری باشد و عملکردی شبیه به WMAN اما در مقیاس وسیع‌تر دارند.

نحوه راه اندازی کارت بیسیم

در دنیای شبکه‌های بیسیم و به‌ویژه وای فای کارت شبکه بیسیم به راه اندازی خاصی نیاز ندارد، زیرا برندهای معروفی مثل دی‌لینک، لینکسیس و…. شناخته شده هستند و به محض اتصال به کامپیوترهای شخصی توسط ویندوز شناسایی شده و شبکه‌های بی سیم درون سازمانی را شناسایی می‌کنند. تنها مشکلی که ممکن است در این بخش با آن روبرو شوید، عدم ارسال و دریافت بسته‌های اطلاعاتی توسط کارت شبکه است. برای حل این مشکل دو راهکار در اختیار دارید:

  1. اگر کارت شبکه پشتیبانی می‌کند از فرکانس ۵ گیگاهرتز به‌جای ۲.۴ گیگاهرتز استفاده کنید.

وضعیت کانال‌دهی روتر را از حالت خودکار به دستی تغییر دهید و از کانال‌های کمتر استفاده شده این فرکانس استفاده کنید. بهتر است کانال‌های اکسس پوینت را روی ۱، ۶ یا ۱۱ تنظیم کنید. این سه کانال تنها کانال‌های باند ۲.۴ گیگاهرتز هستند که هم‌پوشانی ندارند.

برای طراحی ، نصب و راه اندازی و دریافت انواع خدمات روی تخصص مشاوران در توسعه  آداکحساب کنید و با زدن لینک، کار را به آنها بسپارید.

 

مشاوره و خرید تجهیزات شبکه ، سرور، اکتیو، پسیو
شرکت توسعه شبکه آداک با بیش از 20 سال تجربه و سابقه فعالیت در زمینه فروش تجهیزات شبکه (اکتیو و پسیو)، سرورهای HPE و ملزومات ماشینهای اداری آماده مشاوره ، طراحی و خدمات مربوط به دیتاسنترها ، عرضه رک های دیجیتالی هوشمند مخصوص اتاق سرور، و خدمات کابل کشی طبق استاندارد BICSI و ، TIAتوسط تکنسین ها و مهندسین مجرب و با پشتوانه فنی بیش از ده ها قرارداد پشتیبانی نرم افزاری و سخت افزاری سازمانها، شرکت ها و کارخانجات صنعتی ایران، شما را تا مقصد پروژه همراهی خواهیم کرد. قبل از خرید با کارشناسان آداک در تماس باشید. شماره تماس 021-91303098 ده خط .

 

منبع

مطالب مرتبط

نظرات شما