معرفی انواع هارد سرور اگر برای راه انداختن یک شبکه مناسب به دنبال تامین تجهیزات هستید احتمالا هارد سرور یکی از دغدغه های شما بوده است. هارد دیسک های بکار رفته در سرورها و کامپیوترهای شخصی تاثیر مستقیم روی سرعت و کارایی سیستم دارند. در این مقاله قصد داریم پس از آشنایی با هارد سرور و انواع آن و بررسی مشخصات هارد سرور، نکات مهم در خرید هاردسرور را بررسی کنیم و راهنمای خرید هارد سرور را برای انتخاب راحتتر و بهتر ارایه دهیم. همچنین با تکنولوژی HPE Server Drives که شامل انواع هارد درایوهای قابل استفاده در سرورهای hp هستند آشنا شویم و ببینیم که هر نوع هارد برای کدام اپلیکیشن مناسب هستند. با توسعه شبکه آداکهمراه باشید.
- تفاوت هارد سرور با هارد معمولی
- انواع هارد سرور از نظر اینترفیس
- انواع هارد سرور از نظر تکنولوژی
- مزایا و ویژگی های اصلی SSD
- انواع هارد سرور از نظر اندازه و ظرفیت
- انواع هارد سرور بر اساس برند
- هاردها و محصولات ذخیره ساز hp در سرور
- بررسی HPE HDD ها
- هارد درایوهای هلیومی HP
- پیشنهاد hp برای انتخاب هارد درایو مناسب
- بررسی HPE SSD ها
- نکات مهم در انتخاب SSD مناسب
هارد سرور چیست؟
به هارد دیسکی که روی سرور استفاده میشود هارد سرور گفته میشود. سرور، هسته اصلی دیتای شبکه است در نتیجه هارد سرور، اهمیت خاصی دارد چون تمام اطلاعات و برنامهها روی آن ذخیره میشود. سرور همیشه روشن است پس هارد سرور باید بتواند در ساعات زیاد و با حجم زیاد اطلاعات کار کند.
تفاوت هارد سرور با هارد معمولی
تفاوت هارد سرور با هارد معمولی و دسکتاپی به شرح زیر است:
- مکانیزم خنک کردن، سنسورهای تشخیص و تصحیح لرزش و کنترل جریان هوا در هارد سرور با هارد دسکتاپی فرق دارد تا بتواند Uptime بالایی داشته باشد.
برخیاز مطالب مرتبط:
معرفی میکروسرور جدید نسل ۱۰ اچ پی
آموزش کامل نحوه چیدمان رم سرور hp و افزودن رم به سرور
چک لیست نگهداری سرور؛ پادکست؛ ویدئو
تفاوت نسخه های ویندوز سرور ۲۰۱۹
.
- ویژگیهای بیشتری در زمینه error detection and correction دارد.
- هارد سرور در دو نوع simple swap and hot swap وجود دارد. هارد سرور hot swap را میتوان بدون خاموش کردن سرور، از سرور خارج و یا تعویض کرد. این هاردهارا هات پلاگ هم مینامند و معمولا اینترفیس SAS دارند. هارد Simple swap هارد معمولی است که شلف آبی رنگ دارد.
- هارد سرور در زمینه پیکربندی RAID ویژگیهای بیشتری دارد. فریمور هارد سرور دارای error recover control (ECC) است که وظیفه کنترل خطا در محیط RAID را بر عهده دارد. این ویژگی در هاردهای وسترن دیجیتال عنوان Time Limited Error Recovery (TLER) و در هاردهای سامسونگ و هیتاچی عنوان command completion time limit (CCTL) و در هاردهای سیگیت عنوان Error Recovery Control (ERC) را دارد.
- هارد سرور طول عمر بیشتر و گارانتی بیشتری دارد.
- هارد سرور، قابلیت اطمینان بیشتر و سرعت بیشتر و البته قیمت بیشتر دارند.
- هارد سرور کارایی بیشتری دارد و میتواند همزمان چندین درخواست را پاسخ دهد.
- زمان پاسخ به درخواست در هارد سرور کمتر است.
- حافظه Cache بیشتری دارد.
برای آشنایی با قطعات سرور، مقاله “آشنایی با قطعات و اجزای تشکیل دهنده یک سرور” را مطالعه کنید.
انواع هارد سرور از نظر
ار از نظر اینترفیس به ۶ دسته تقسیم میشود:
- SCSI: این تکنولوژی قدیمی است و دیگر تولید نمیشود.
- SAS: مخفف Serial Attached SCSI است و سرعت ۱,۲۰۰Mb/sec و ۱۵۰۰۰RPM و توان عملیاتی ۱۲Gb/sec دارند. کاربرد SAS زمانی است که سرعت بالا به همراه rewriting cycle زیاد لازم داریم مثلا سیستم های مدیریت کوئریهای زیاد مثلا ترمینال سرور و ۱C-server، سیستم های distributed، وب سرورهای با لود بالا و database management systems (DMS). شاید قیمت بالای این اینترفیس نقظه ضعفش به حساب آید.
- NL-SAS (Near Line SAS): هاردهای enterprise-level SATA با اینترفیس SAS هستند.
- FDE/SDE: همان SAS است اما سیستم رمزگذاری به آن اضافه شده است.
- FC: در SAN ها استفاده میشود و از پروتکل انتفال فیبر نوری استفاده میکند در نتیجه سرعت بالایی دارد.
- SATA: مخفف Serial Advanced Technology Attachment و اینترفیس سریالی است. هارد SATA به عنوان هارد سریالی هم شناخته میشود. قابلیت تصحیح خطا به صورت اتوماتیک دارد و امنیتی خوبی در انتقال دیتا دارد. SATA های جدید قابلیت differential-signal-amplified-system دارند که نویز را از سیگنال فیلتر میکند و با ولتاژ کمتری کار میکند. هارد SATA در حجم دیتای زیاد و سرعت کم (سرعت ۶۰۰Mb/sec و ۵۴۰۰-۷۲۰۰ RPM و توان عملیاتی ۶Gb/sec) را مدیریت میکند و قیمت کمی هم دارد.
سرور از نظر تکنولوژی
از نظر تکنولوژی انواع هارد سرور در سه دسته قرار میگیرند:
- HDD که با عنوان هارد در بازار شناخته میشوند، دارای قطعات متحرکی مانند پلاتر و هد هستند و دیتا روی صفحات هارد ذخیره میشود. سرعت چرخش دیسک را با پارامتر RPM (دور در دقیقه) بیان میکنند. RPM مقادیری چون ۱۵۰۰۰ و ۱۰۰۰۰ و ۷۲۰۰ و ۵۴۰۰ دارند. تفاوت هارد ۱۰k با ۱۵k که در سرورهای به کار میروند، در سرعت است. هرچه RPM بیشتر باشد زمان تاخیر چرخش دیسک و زمان دسترسی کم میشود و نتیجه آن کارایی بالاتر و البته قیمت بیشتر است. سریع ترین هارد سرور، هاردهای با سرعت ۱۵k هستند. rpm در کامپیوترها و لپ تاپها بین ۵۴۰۰ و ۷۲۰۰ است.
- SSD مخفف Solid State Drive است و هیچ قطعه متحرکی ندارد در نتیجه هدی ندارد که برای خواندن و نوشتن دیتا حرکت کند و همین باعث افزایش طول عمر و سرعت آن میشود. SSD دیتا را روی حافظه فلش ذخیره میکند. ظرفیت SSD ها بین ۱۲۰ گیگابایت تا ۲ ترابایت و قیمت آنها ۲ تا ۴ برابر هاردهای SATA است.
- NVMe مخفف Non-Volatile Memory Express است و در سال ۲۰۱۳ عرضه شد. NVMe نوعی SSD است که روی اسلات PCIe مادربورد نصب میشود. PCIe سرعت بالایی دارد و در هاردها سرعت را به ۳۲ Gb/s و پهنای باند و توان عملیاتی را به ۳.۹ GB/s میرساند. کاربرد آن در گیمینگ و ادیت ویدئو با رزولوشن بالا است.
مزایا و ویژگی های اصلی ssd
هارد درایوهای ssd نسبت به هاردهای hdd از سرعت و کارایی بالاتری برخوردارند. ویژگیهای خاص SSDها، باعث افزایش سرعت و کارایی سیستم شما میشوند؛ این ویژگیها عبارتند از:
۱. کارایی بالاتر و زمان تاخیر بهتر
۲. کاهش زمان بوت سیستم
۳. اجرا و بارگذاری انواع نرم افزار به صورت بی وقفه
۴. پشتیبانی از رابط ورودی / خروجی DDR4
۵. سرعت بالای کپی انواع فایلها
۶. مصرف انرژی کمتر و تولید کمتر گرما
مصرف برق SSD ها در مقایسه با HDD های گردان سنتی بسیار کمتر است. نبود موتور، مصرف برق SSD را بسیار کاهش میدهد در نتیجه درایو هم برق کمتر میکشد: کمتراز دو وات در حالت Idle و کمتراز نه وات در حالت Maximum. پیشنهاد میکنم در تکمیل این مبحث مقاله “مقایسه هارد درایوهای ssd و hdd” را مطالعه کنید.
۷. مقاومت بالا در برابر لرزش و ضربه و مناسب محیطهای سخت و غیرمعمول
SDD ها به دلیل داشتن ویژگیهای خاص خود، در محیطهایی قابل استفاده هستند که درایوهای سنتی و گردان HDD را نمیتوان استفاده کرد. SSD ها در برابر تکانهای شدید مقاومند و در عمل، مشکلات ویبره حاصل از گردش دیسک را حذف کردهاند.
۸. قابلیت اطمینان بالا؛ پایداری و ماندگاری اطلاعات
۹. پشتیبانی از RAID
۱۰. حفاظت از سرمایه
.
SSD ها به راحتی جایگزین HDD ها هستند چرا که نیازی به تغییری خاص یا برنامه نویسی نیست. در خشاب های موجود HDD Hot Plug قابل نصب هستند و نیازی به تغییر در سیستم عامل یا ابزارهای زیرساخت ندارند. این درایوها به صورت SAS و SATA هستند و به هیچ تغییر خاصی در فریمور یا سخت افزار نیاز ندارند. البته توجه داشته باشید که در یک Logical Array امکان ترکیب SSD و HDD وجود ندارد اما میتوانید در سیستم آنها را ترکیب کنید تا کارایی بهتری از استفاده از هر دو تکنولوژی داشته باشید.
البته هارد درایوهای SSD معایبی نیز دارند، از جمله آن میتوان به هزینه بالاتر آن نسبت به هاردهای HDD اشاره نمود، اما این مشکل نیز امروزه با توسعه سرویسهای ابری و ذخیرهسازی آنلاین تا حدی حل شده است. همچنین اگر کاربران به فضای ذخیرهسازی بیشتری نیاز داشته باشند میتوانند ترکیبی از هاردهای SSD و HDD را بر روی سیستم خود استفاده کنند.برای اینکه در اپلیکیشنهای Data-Intensive سرعت بیشتری داشته باشید استفاده از هارد درایوهای SSD توصیه میشود که در محیطهای انترپرایزی، کارایی بالا را به همراه زمان تاخیر پایین فراهم میکنند.
NVMe ها سریعترین هارد موجود در بازار هستند و البته بسیار گران.
گفتگوی TechTalk: بررسی انواع تکنولوژی در هارد درایوها
در این قسمت، کارشناسان ما مسعود سوری و علی کاظمی، به بررسی هارد درایو ها میپردازند. مبحثی که هم در حوزه مصارف خانگی، و هم مصارف تجاری و انترپرایزی بسیار مهم و قابل توجه است و در واقع ابزار اصلی در راهکارهای ذخیره سازی و استوریج است. عناوین مهمی که در این ویدئوی ۲۰ دقیقهای میبینید در ادامه آمده است:
- بررسی تکنولوژی ATA و IDE و SCSI و SATA و SAS
- بررسی انواع هارد و ssd
- چگونگی انتخاب هارد درایو مناسب
انواع هارد سرور از نظر اندازه و ظرفیت
اندازه درایو با عنوان فرم فاکتور درایو بیان میشود. هاردها در دو اندازه در دسترس هستند: ۳.۵ و ۲.۵ اینچی که به ترتیب lff و sff نام دارند.
اندازه ۳.۵ اینچی رایجترین اندازه برای هارد است و ظرفیت مناسبی برای ذخیره دیتا در اختیارتان میگذارد. این اندازه در سرورهایی که حجم دیتا زیاد است توصیه میشود. هارد ۳.۵ اینچی در مقایسه با هارد ۲.۵ اینچی، مصرف برق بیشتری دارد. قیمت هارد ۳.۵ اینچی در کنار ظرفیت بالایی که دارند باعث میشود هزینه ذخیره هر گیگ دیتا، به صرفه باشد.
هاردهای SSD در اندازه ۲.۵ اینچی در بازار هستند و برای آنها میتوانید از مبدل ۳.۵ اینچی استفاده کنید تا در سرور جای گیرد. ظرفیت هارد ۲.۵ اینچی در مقایسه با ۳.۵ اینچی کمتر است و اصولا در قیمت بیشتر و سرعت بالاتر معروفند.
در زمان نگارش این مقاله، بالاترین حجم هارد سرور متعلق به هارد ۱۶ ترابایتی است.
انواع هارد سرور بر اساس برند
میدانیم که تنها سه تولیدکننده اصلی هارد در دنیا وجود دارد و بقیه برندها، هاردهای سفارشی خود را طبق تکنولوژیهای موردنظرشان از این شرکتها تحویل میگیرند مثلا hp. حالا مزیت این کار چیست؟ هارد مخصوص برند دارای ویژگیهای زیر است:
- سازگاری بیشتر با سخت افزارهای آن برند با وجود فریمور مخصوص
- تست هارد سرور تحت سخت ترین آزمایشات و کنترل کیفیت برای به حداقل رساندن مشکلات پنهان هارد: هر هارد درایو hp به مدت ۳.۳۵ میلیون ساعت، تحت سختترین آزمایشات و برنامه تعیین کیفیت قرار گرفته است.
- گارانتی و خدمات پس از فروش: HPE برنامههای طولانی مدت خرید، بازگشت و بازیافت محصول را در بسیاری از مناطق جغرافیایی ارایه میدهد. پس با خرید محصولات اچ پی، خیالتان راحت است که پس از گذراندن عمر مفید و از رده خارج شدن سختافزارها، میتوانید این محصولات بازگشتی را در پروسه بازیافت و بازیابی قرار دهید.
همه سختافزارهای HPE فرایند کنترل کیفیت دقیقی را سپری میکنند در نتیجه برای استفاده در محیط سروری تایید میشوند. مرکز پشتیبانی HPE با وجود ابزار، متخصصان و دسترسی به اطلاعات آنلاین، امکان شخصیسازی را برای مراقبتهای آنلاین این سختافزارها فراهم کرده و امکان برقراری ارتباط با بخش پشتیبانی به صورت زنده و رایگان در مرکز پشتیبانی وجود دارد.
هاردها و محصولات ذخیره ساز hp در سرور
اچ پی در زمینه ذخیرهسازی، متنوعترین و گستردهترین محصولات را دارد که برای پلتفرمهای سروری اچ پی بهینه شدهاند و باعث میشوند در چالش رشد روزافزون داده که از آن انفجار داده یاد میشود، مشتریان بتوانند کارایی را در گلوگاهها (Bottleneck) بهتر کنند.
ممکن است از سرورهای اچ پی در کسبوکارهای کوچک استفاده کنید و یا شاید در دیتاسنترهای Mission Critical از آنها استفاده کنید اما در هر حال، راهکار ذخیرهسازی اچ پی وجود دارد که میتوانید برای اجرای حجمهای کاری اپلیکیشنهای خود، به آن اطمینان کنید.
۴ محصول hp در زمینه ذخیره سازی در سرور
محصولات اچ پی در زمینه ذخیره سازی و استوریج عبارتند از:
- hdd ها
- ssd ها
- کنترلرهای اچ پی
سبد محصولات کنترلرهای HPE Smart Array، در زمینهی تکنولوژی RAID کنترلرهای کلاس انترپرایز، کامل است و تکنولوژی Fault Tolerance (ادامه انجام کار در صورت وقوع خطا) در استوریجهای متصل و برای بهبود عملکرد، استفاده میشود. این کنترلرها باعث سادگی در تجربه کاربری شده و زمان Uptime را به حداکثر میرساند.
- HBA های اچ پی
HPE Host Bus Adapter یا HPE HBA، اتصالات قابل اطمینان SAS را به DAS، Shared Storage و Tapeها، با کمترین هزینه فراهم میکند. و برای سرورهای اچ پی که مثلا در حال اجرای برنامههایی مانند Hadoop و vMware vCenter هستند مناسب است و برای اینکه انعطاف پذیری بیشتری فراهم شود، میتوانید آنها را در حالت Simple RAID استفاده کنید.
در ادامه بررسی مفصل و کامل انواع هارد سرور hp و انواع هارد hdd و هارد ssd برای سرور hp میپردازیم. با توسعه شبکه آداکهمراه باشید.
بررسی hpe hdd ها
محصولات و سختافزارهای HPE با کیفیت و اعتبار بالای خود، طیف گستردهای از کسبوکارهای کوچک و شرکتهای بزرگ را حمایت میکنند. HPE HDD ها کمترین هزینه در هر گیگابایت و بیشترین ظرفیت را بین محصولات دارند. آنها برای حجمهای کاری Core Compute ایدهآل هستند: مانند Exchange، CRM و آرشیو داده.
هارد درایوهای (HPE Hard Disk Drive (HDD یکی از محصولات موفق HPE است که برای هر حجم کاری و دلخواهی کیفیت و کارایی بالایی دارند. سختافزارها و هارد درایوهای HPE طوری طراحی شدهاند که در پلتفرمهای سرور HPE بیشترین کارایی را داشته باشند و در نتیجه سرورها بیشترین بازدهی و کارایی را خواهند داشت. از طرفی هم، نرمافزارهای تعبیه شدهای فراهم شده تا این هارد درایوها قابلیت کار به صورت شبانهروزی را داشته باشند. از HDD ها برای سه نوع کسبوکارهای کوچک و استارتاپها، متوسط و بزرگ به همراه دو رابط SAS و SATA میتوان استفاده کرد که دارای پهنای باند ۱۲Gb/s هستند و همین سرعت بالا، نیازهای انواع مشتریان را پاسخ میدهد.
میتوانید از این هارد درایوها در شرکتهای انترپرایز، برای Email و ERP و CRM، با رابط SAS و پهنای باند ۱۲Gb با ۳ سال، عمر مفید استفاده کنید که البته اگر در شرکتها و موسسات متوسط برای Reference، تهیه بکاپ و آرشیو اطلاعات استفاده شود، عمر مفید آنها یک سال است و امکان استفاده از SAS 12Gb و SATA 6Gb وجود دارد. در استارتاپها و SMBها نیز برای بوت و تهیه بکاپ میتوان از این هارد درایوها با عمر مفید یک سال استفاده کرد.
هارد درایوها که در ابعاد ۳.۵ اینچی (LFF) و ۲.۵ اینچی (SFF) هستند، طبق استانداردها عمر مفید یک سال دارند. بسته به نوع استفاده از هاردها و حساسیت محیطی که از آنها استفاده میکنید، باید عمر مفید هارد درایوها را همواره مورد توجه قرار دهید.
سخت افزار HPE ترکیبی از بهترین عملکرد، کارایی و دسترس پذیری است و فناوری مناسبی برای طیف گستردهای از فعالیتهای متنوع از جمله فعالیتهای تجاری شناخته شده است.
انواع hdd ها بر اساس حجم کاری
HPE Hard Disk Driveها برای هر حجم کاری، کارایی را به همراه یکپارچگی داده و امنیت فراهم میکنند و کمترین هزینه را به ازای هر گیگابایت دارند. این هارد درایوها دو رابط کاربری دارند: (SAS 12G) و (SATA 6G) و همچنین در دو شکل ظاهری (SFF 2.5″) و (LFF 3.5″) در دسترس هستند. این هارد درایوها برای سه نوع حجم کاری استفاده میشود:
- حجم کاری (Enterprise (performance optimized:
HDDهای انترپرایزی یعنی SAS 15K & 10K میتوانند بالاترین سطح از کارایی و قابلیت اطمینان را برای اپلیکیشنهای mission-critical و I/O-intensive فراهم کنند.
- حجم کاری (Midline (capacity optimized:
HDDهای Midline یعنی SAS/SATA 7.2K میتوانند ظرفیت، کارایی و قابلیت اطمینان بالایی را برای اپلیکیشنهای business-critical و I/O-intensive فراهم کنند. مثلا هارد زیر:
HPE 12TB Midline 7.2K SAS 12G LFF (3.5in) Helium 512e Digitally Signed Firmware HDD
این هارد سرور hp علاوه بر صرفه اقتصادی، بیشترین ظرفیت سختافزاری را با قابلیت اطمینان فراهم میکند. اگر برای سرورهای خود و تامین نیازهای حجم ذخیرهسازی رو به رشدتان، به هارد درایوهای قابل اطمینان، مقرونبهصرفه و ظرفیت بالا نیاز دارید، اچ پی، هارد درایوهای سروری Midline را با بالاترین ظرفیت، کارایی و قابلیت اطمینان برای اپلیکیشنهای دیتاسنترها پیشنهاد میدهد که حجم زیادی از اطلاعات را ذخیره میکنند.
.
این هاردها امکان ذخیره بیشترین اطلاعات را بدون قربانی کردن کارایی یا قابلیت اطمینان فراهم میکنند. این درایوها برای ذخیره حجم وسیعی از اطلاعات مورد نیاز شما بسیار ایدهآل هستند. HPE Server Midline Hard Driveها از SMART و HPE Systems Insight Manager نیز پشتیبانی میکنند.
هارد درایوهای Midline اچ پی، برای محتوای دیجیتالی که در حال رشد هستند، ذخیرهسازی در حجم بالا، و محیطهای زیرساخت وب و کلودها بسیار ایدهآل هستند. در این زمینه، محصولات متنوعی از راهکارهای بهینه شده ارایه شده که شامل ۱۲ ترابایت فضای ذخیرهسازی در یک دستگاه منفرد است.
سنسورهای ارتعاشی چرخشی، حرکات چرخشی را به گونهای بهینه کردهاند که قابلیت اطمینان در سطح انترپرایز، در هارد درایوهای Midline فراهم شود. این درایوها که هم به صورت ۲.۵ اینچی (SFF) و هم ۳.۵ اینچی (LFF) موجود هستند، طیف گستردهای از ظرفیتها را فراهم میکنند.
- حجم کاری Entry:
HDDهای Entry برای اپلیکیشنهای non-critical مناسبند که ظرفیت بالایی را با کمترین هزینه به ازای هر گیگابایت فراهم میکنند.
* این کلاس تنها روی سرورهای پرولیانت اچ پی در سرورهای Entry/SMB پشتیبانی میشود:
- استفاده از هارد درایوهای سروری Entry اچ پی، کمترین هزینه را دارد و در عین حال، قابلیت اطمینان، قربانیِ این کم هزینه بودن نمیشود.
- این هارد درایوها در مصارف Non-mission critical، کمترین هزینه را به ازای هر گیگابایت ($/GB) دارند و نرخ انتقال دادهها در سرورهای موجود، ۶ Gb/sec است.
مزایا و ویژگی های اصلی hp hdd
ویژگیهای استاندارد
هارد درایوهای HPE، با هدف ارایه بهترین کارایی در سرورهای HPE، توسعه یافتهاند و تحت پروسه سختگیرانهای، ناسازگاری آنها با فریمور و سیستمعامل نیز برطرف شده است. HPE Drive Firmware در سرورهای پرولیانت ایستاده و رکمونت، خانوادهی Apollo، پلتفرمهای Blade و Synergy طوری طراحی شده که هم کارایی و هم سازگاری را به حداکثر برساند.
در صورتی که باید از هارد درایوهای انترپرایزی استفاده کنید، باید حتما کارایی مناسبی داشته باشند و باید پروسه کنترل کیفیت اچ پی را گذرانده باشند که با برچسب best-in-class مشخص میشوند. هارد درایوهای HPE Midline نیز از پروسه کنترل کیفیت مشابهی بهره میبرند که کارایی و اطمینان مورد نیاز شما را در حجمهای کاری کم (کمتر از ۴۰% I/O) فراهم میکنند.
تامین امنیت اطلاعات
تمامی هارد درایو های سروری اچ پی دارای ویژگی HPE Digitally Signed Firmware هستند و با استفاده از آن میتوانید از دسترسی غیر مجاز به اطلاعات خود جلوگیری کنید. HPE DS این امنیت و اطمینان را فراهم میکند که Firmware درایو از منبع معتبری تامین شده و خطری آن را تهدید نمیکند و از سیستم در مقابل حملات مخرب محافظت میکند و از دسترسیهای غیرمجاز به دادههای شما جلوگیری میکند.
برای محافظت پیشرفته از دادهها و همچنین رمزگذاری آنها، مشتریان باید کنترلرهای HPE Smart Array خود را با HPE Smart Array Secure SR Encryption استفاده کنند. این راهکار رمزگذاریِ کنترلرمحور برای سرورهای اچ پی در نظر گرفته شده که دادههای موجود در هر نوع استوریج متصل به سیستم، محافظت میکند. این راهکار با مقررات سختگیرانه HIPAA و Sarbanes-Oxley مطابقت دارد.
هشدار، پیش از خرابی
با ارتباطی که بین SMART Array Controller و Systems Insight Manager وجود دارد، SMART در هارد درایوهای HPE قادر به پیشبینی خرابیهای احتمالی میشود. پس اگر در یکی از درایوها خطایی رخ دهد، Smart Array Controller و System Insight Manager و یا SMART hard disk drive، شما را از آن باخبر خواهند کرد تا بتوانید قبل از خرابی و Fail شدن هارد، اقدام به جایگزینی هارد درایو کنید.
Smart Carrierها
HPE Hard Driveها با وجود smart carrier ها، طوری طراحی شدهاند که رابطی برای انتقال اطلاعات مدیریتی و برقراری ارتباط در شرایط بحرانی با کاربر فراهم شود. LEDهای وضعیت سیستم و در حال چرخش بودن چراغ Activity Ring، بیانگر این است که پروسه نوشتن داده در حال انجام است و کاربر از وضعیت کنونی سیستماش آگاه میشود.
LED آبی رنگ که در پشت دستگیره هارد قرار دارد، از راه دور، قابل فعال شدن است تا درایو مورد نظر قابل تشخیص باشد. اگر چراغ do-not-remove که در دکمه Eject قرار دارد، آبی رنگ باشد، یعنی کاربر نباید درایو را خارج کند زیرا ممکن است Data Loss اتفاق بیفتد.
هارد درایوهای هلیومی hp
وجود گاز هلیوم باعث میشود که درایوها ظرفیت بالایی را فراهم میکنند، بیصداتر و خنکتر کار کنند و برق کمتری نیز مصرف میکنند. هاردهای هلیومی با مصرف برق کمتر، حرارت کمتری تولید میکنند و سریعترند.
با اینکه هارد درایوها عایقکاری و مهرو موم شده هستند، اما باز هم در داخل آنها هوا وجود دارد. این هوای موجود در HDDها میتواند صدمات ناشی از لرزش صفحات هارد را کاهش دهد. لرزش صفحات هارد، تولیدکنندگان را مجبور میکند تا بین صفحات در یک هارد، فاصله بیشتری تعبیه کنند اما چگالی ذخیرهسازی هارددیسکها محدود میشود. (منظور از چگالی ذخیرهسازی، نسبتِ فضای ذخیرهسازی به فضای فیزیکی که هارد اشغال میکند، است)
.
در درایوهای جدیدتر که با گاز هلیوم پر شدهاند، به طور مجازی این لرزشها حذف شدهاند زیرا چگالی گاز هلیوم، یک هفتم چگالی هواست. این کمتر بودن چگالی هلیوم، باعث میشود تا مکانیسم خواندن/نوشتن، راحتتر و دقیقتر انجام شود و مقاومت چرخش صفحات دیسک کمتر شود.
درایوهایی که با این گاز پر شدهاند میتوانند به طور موثری ضربهها و لرزشها را کاهش دهند. با کاهش لرزشها و ضربههای درونی، میتوانیم پلاترها و صفحات هارددیسکها را به هم نزدیکتر کنیم یعنی صفحات را با فاصله کمتری نسبت به یکدیگر تعبیه کنیم. در نتیجه با تعبیه تعداد صفحات بیشتر در همان حجم فیزیکی قبلی، به ظرفیت ذخیرهسازی بیشتری دست مییابیم. همچنین وجود گاز هلیوم باعث میشود که درایوها بیصداتر و خنکتر کار کنند و برق کمتری نیز مصرف میکنند. هاردهای هلیومی با مصرف برق کمتر، حرارت کمتری تولید میکنند و سریعترند.
پیشنهاد hp برای انتخاب هارد درایو مناسب
متخصصین اچ پی، بهترین ترکیب از کارایی، دسترسپذیری و ارزشمندی محصولات را در قالب Recommended Options پیشنهاد میدهند که بتوانید تکنولوژی مناسبی را متناسب با حجمهای کاری مورد استفادهتان، انتخاب کنید که در جدول زیر مشاهده میکنید.
بررسی hp ssd ها
برای افزایش کارایی و سرعت در حجم کاری شما، SSD ها هارد درایوهای مناسبی هستند. جدیدترین آنها SSD های ۲.۵ اینچی NVMe PCIe هستند که از طریق PCIe Bus مستقیما با اپلیکیشن شما ارتباط برقرار میکنند، پهنای باند I/O را افزایش داده و زمان تاخیر را کم میکنند. به عنوان مثال شما میتوانید تمام دیتابیس خود را در یک درایو قرار دهید.
درایوهای اچ پی، دارای HPE Smart Carrier هستند که آیکونهای راحتی دارد و با یک نگاه، میتواند فعالیت درایو را گزارش دهد و با داشتن Do not Remove، از Data Loss (از دست رفتن داده) جلوگیری میکند.
.
طبق آمار، روزانه ۲.۵ اگزابایت (یک میلیارد گیگابایت) داده و اطلاعات تولید میشود. اپلیکیشنها در بیگ دیتاها، باید بتوانند دادههای بیشتری را با سرعت بیشتری بخوانند و بنویسند. HPE SSD ها، با کارایی استثنایی، طول عمر بالا و زمان تاخیر کم، میتوانند دسترسی شما به دادههایتان را سریعتر کنند و در عین حال مصرف برق کمتری دارند. در مقایسه SSDها با HDDها، مشتریان به کارایی بالای SSDها پی بردهاند که در عین حال در قیمت و خصوصا ظرفیتهای زیرِ یک ترابایت قابل رقابت هستند.
بهترین کارایی SSD ها، در اپلیکیشنهای Random Data
HPE SSD ها برای انترپرایزها مناسبند زیرا اپلیکیشنهای متنوع Write Workload دارای Random Data بالا هستند. در مقایسه SSD و HDD میتوان گفت که Random Read and Write IOPS در SSD ها به شکل چشمگیری بهتر است اما توان عملیاتی HDD ها در sequential read and write بهتر است پس در نتیجه بزرگترین مزیت SSD ها در اپلیکیشنهای Random Data است.
میتوان نتیجه گرفت که این کارایی بالا، زمان تاخیر کم و مصرف برق پایین در SSD ها، مزایای بسیاری را برای اپلیکیشنهایی فراهم میکنند که قبلا از ظرفیت بالای HDD ها برای افزایش کارایی استفاده میکردند.
ویژگیهای انترپرایزی برای اپلیکیشنهای دیتاسنتری
HPE SSD ها، ویژگیهای مهمی که در دیتاسنتر خود نیاز دارید را دارند. این ویژگیها شامل موارد زیر است:
- Full Datapath Error Detection
- Surprise Power Loss Protection
- HPE SmartSSD Wear Gauge Support
.
SSD ها زمان تاخیر حاصل از Seek Time که در هر بار عملیات خواندن از دیسک اتفاق میافتد را حذف کردهاند در نتیجه کارایی بالایی را در Random Read فراهم میکنند. اغلبِ SSD ها در قالب SFF 2.5 یا Small Form Factor و LFF 3.5 یا Large Form Factor قابل تهیه هستند و کاربرد همه منظوره آنها در سبد محصولات سرورهای پرولیانت hp قابل توجه است. این درایوها بسیار با کیفیت هستند و کاملا برای زیرساخت سرورهای hp موجود شما مناسبند.
SSD ها قطعات متحرک ندارند، قابلیت اطمینان بیشتری دارند، مصرف برق آنها کمتر از درایوهای گردان سنتی است. کاربرد مهم آنها در بیگ دیتا هاست.
سازگاری با محیط های سروری شما
همان طور که گفتیم، HPE SSD ها کاملا تست شده و باکیفیت هستند و با سرورهای پرولیانت اچ پی، HPE Synergy و راهکارهای HPE BladeSystem سازگارند. HPE SSD ها در مقایسه با محصولاتی که در بازار وجود دارند، بهترینِ بهترینها هستند. Firmware یا فریمور اچ پی باعث بهتر شدن کارایی، wear leveling و over-provisioning در SSD های اچ پی میشود.
انواع hp ssd از نظر اندازه
یکی از مهترین مشخصات هارد سرور انداره هارد است. SSDهای اچ پی در ۶ فرمت زیر وجود دارند:
- SFF (2.5″)
- LFF (3.5″)
- M.2
- M.2 Enablement Kits
- Mezzanine
- Add-in Cards
برخلاف HDDها، SSDها در تعداد چرخه پاک کردن/نوشتن داده یعنی DWPD، محدودیت دارند زیرا لایه اکسید در آنها به تدریج قابلیت خود را از دست میدهد. DWPD یا Drive Writes Per Day حداکثر تعداد نوشتنها روی کل درایو SSD در طول یک روز است که در مدت زمان ۵ سال انجام میشود. DWPD مشخص میکند قبل از اینکه SSD ما غیرقابل اعتماد شود، در حجمهای کاری مختلف چه تعداد نوشتن را میتوان از SSD انتظار داشت.
انواع hp ssd بر اساس حجم کاری
SSD های اچ پی بر اساس نوع حجم کاری به ۳ دسته کلی تقسیم میشوند:
- Read Intensive
- Mixed Use
- Write Intensive
حجمهای کاری، مشخص کننده تعداد نوشتنهای درایو در روز (Drive Writes Per Day-DWPD) است که شما از درایو انتظار دارید. DWPD در واقع حداکثر تعداد نوشتنها بر روی کل ظرفیت درایو SSD در روز و در مدت زمان ۵ سال است. یعنی ظرف مدت ۵ سال، روزانه چند بار کل SSD را پاک کرده و کل آن را دوباره رایت میکنیم. هر چه این عدد بالاتر باشد تحمل پذیرتر است و تعداد دفعات پاک کردن و رایت کردن بیشتر است.
SSD های Read Intensive معمولا کمترین قیمت را دارند و Endurance یا تحمل پذیری در آنها کمتر از یک (Endurance <= 1 DWPD) است. SSD های Write Intensive بالاترین کارایی نوشتن را دارند و مقدار Endurance در آنها بزرگتر از ده (Endurance >= 10 DWPD) است. SSD های Mixed Use برای حجم های کاری مناسب است که به توازن کارایی در خواندن و نوشتن نیاز دارند و Endurance در آنها بین یک و ده (Endurance > 1 and < 10 DWPD) است.
.
- Read Intensive SSD
ارزانترین نوع است که برای Boot/Swap، وب سرورها و Read Caching مناسب است. SSD Endurance در آن کمتر یا مساوی با ۱ DWPD است.
Read Intensive SSD های ۱۲G SAS و ۶G SAS، ویژگیهای انترپرایزی با قیمتی مقرون به صرفه را در سرورهای اچ پی ارایه میدهند. هزینه این SSD ها به ازای هر IOPS در مقایسه با HDD ها نکته جالبی است که امکان جایگرینی سریع آنها را آسان میکند. این SSD ها کارایی بینظیری برای حجمهای کاری با نوشتن های زیاد دارند. برخی از این حجمهای کاری عبارتند از:
- Boot/Swap
- Web Servers
- Read Caching
اگر بخواهیم روی SSD سیستم عامل نصب کنیم، چون سیستم عامل رید بالایی دارد، Read Intensive SSD مناسب است.
- Write Intensive SSD
دارای بالاترین Write Performance است و SSD Endurance در آن بزرگتر یا مساوی با ۱۰ DWPD است.
Write Intensive SSD های ۱۲G SAS و ۶G SAS، تحمل پذیری و Write Performance بالایی فراهم میکنند. این SSD ها برای محیط های انترپرایزی و Mission Critical مناسب هستند که حجمهای کاری با خواندن و نوشتن زیاد دارند. مثلا اگر اپلیکیشن دیتابیسی داریم که رایت فوقالعادهای دارد، این SSD ها مناسبند. پس برای Business Intelligent یا BI، تحلیل دادههای کلان و بیگ دیتا، و پردازش تراکنشهای آنلاین یا OLTP ایدهآل و مناسب است.
حجمهای کاری Write Intensive عبارتند از:
- Online Transaction Processing (OLTP)
- Virtual Desktop Infrastructure (VDI)
- Business Intelligence
- Big Data Analytics
- Mixed Use SSD
Mixed Use SSD های ۱۲G SAS و ۶G SAS، برای حجمهای کاری که نیاز به تعادل بین Read Performance و Write Performance دارند استفاده میشوند. SSD Endurance در آن بین ۱ DWPD و ۱۰ DWPD است. برای اپلیکیشنهای High I/O مناسبند که محیطهایی هستند که هم با خواندن و هم با نوشتن سروکار دارند.
وقتی این SSD ها با سرورهای پرولیانت hp استفاده شوند در چالشهای مربوط به بیگ دیتا مفید خواهند بود.
در جدول زیر، دسته بندی و انواع SSD ها را مشاهده میکنید.
مقایسه ssd های Read Intensive و Write Intensive
Read Intensive SSD، هارد درایو یا cache ای است که بیشتر برای برنامه هایی استفاده میشود که کمتر نیاز به نوشتن دارند.
Read Intensive SSD قادر به استفاده از NAND flash memory است و تحمل پذیری یا Endurance آن کمتر از SSDهایی است که در محیطهای کاری Write Intensive SSD استفاده میشود: مانند پردازش تراکنش آنلاین، محاسبات با کارایی بالا و انبار دادهها.
نوشتنهای زیاد باعث فرسوده شدن NAND flash میشود، به همین دلیل تولیدکنندگان SSD، برای بهتر کردن تحمل پذیری در Write Intensive SSD از انواع قابل اطمینانتر NAND flash و Overprovision flash و یا الگوریتمهای خاص استفاده کنند.
.
تولیدکنندگان هارد گاهی اوقات SSD هایی از سطوح مختلف تحمل پذیری ارائه میکنند و ظرفیتی برای Read Intensive و Write Intensive و یا ترکیبی از هر دو را در نظر میگیرند. برای مثال یک Read Intensive بهتر است فقط یک تا سه ”نوشتن روزانه بر روی درایو (DWPD)” را گارانتی کند، اما ظرفیت بالاتر در Write Intensive SSD ها هم ارائه میکنند که میتواند بیشتر از ۲۵ DWPD را پشتیبانی کند. Write Intensive SSD ها ظرفیت پایینتری دارند، چون درصد زیادی از NAND flash برای جبران پتانسیل چیپ فرسوده شده یا معیوب رزرو میشود.
Read Intensive SSD ها بیشتر از NAND flash memoryهای ارزان استفاده میکنند: مانند (Multile Level Cell (MLC و (Triple Level Cell (TLC ها.
write-intensive SSD بیشتر از (enterprise MLC (eMLC یا (Single Level Cell (SLC که تحمل پذیری بالاتری نسبت به MLC و TLC به ارمغان میآورند، استفاده میکنند.
سیستم های ذخیره سازی که از MLC های ارزانتر برای حجم کاری Write Intensive استفاده میکنند به طور کلی، از الگوریتمهای خاص و روشهای دیگر برای مدیریت تحمل پذیری استفاده میکنند.
بررسی HPE Read Intensive M.2 Solid State Enablement Kits
HPE M.2 Solid State Enablement Kit نسخه جدیدی در خانواده Read Intensive SSD است برای Boot/Swap مناسبترین انتخاب است. این SSD ها در دو شکل Single و Dual با ظرفیت ۶۴ و ۱۲۰ گیگابایت هستند. این کیتها با Blade سرورهای نسل ۹ سازگارند و در حال حاضر از اینترفیس ۶GB SATA پشتیبانی میکنند. SSD های Single و Dual با ظرفیت ۱۲۰ و ۳۴۰ گیگابایت هم در پرولیانت سرورهای ML و DL پشتیبانی میشوند.
HPE NVMe 2.5” SSD ها و افزایش کارایی
NVMe ها در واقع اینترفیسی برای دسترسی به SSD ها از طریق PCI Express است و بر کارایی، سرعت و ارتقاپذیری تمرکز دارد. HPE NVMe PCIe 2.5″ SSD از طریق PCIe Bus مستقیما با اپلیکیشنهای شما صحبت میکند و پهنای باند I/O را سرعت بخشیده و زمان تاخیر یا Latency را کاهش میدهد و نتیجه آن افزایش کارایی در پردازش است. یعنی مثلا کل دیتابیس خود را روی یک یا چند HPE NVMe PCIe 2.5″ SSD قرار دهید تا کارایی و دسترسی حافظه محور (in-memory access) افزایش یابد.
اینترفیسهای SAS و SATA
اچ پی سبد کاملی از محصولات ۱۲Gb/s SAS SSD دارد. SAS SSD ها داده را به صورت Full Duplex یا Bidirectional منتقل میکند که پهنای باند I/O بیشتری دارند و نتیجه آن کاهش بسیار زیاد گلوگاه هاست.
.
SAS ها برای Error Recovery و Error Reporting از مجموعه دستورات SCSI استفاده میکنند که بسیار بهتر از مجموعه دستورات ATA است که SATA استفاده میکند.
اچ پی دارای ۱۲Gb/s SAS Expander هم هست که برای افزایش ظرفیت استوریج در حجمهای کاری چندگانه استفاده میشود.
وقتی اولویت شما هزینه است، SATA SSD ها مطرح میشوند که در Half Duplex یا Unidirectional عالی هستند.
پارامترهای مهم در انتخاب هارد ssd مناسب
در ادامه به برخی ویژگیهای مهم که در هنگام انتخاب یک هارد درایو SSD مناسب باید به آن توجه کنیم اشاره شده است:
۱. سرعت های حقیقی بالا
اگر مایلید تا از سرعتهای حقیقی خواندن/نوشتن هارد SSD اطلاع حاصل کنید میتوانید سری به پایگاهای اینترنتی بزنید و گزارشها و بررسیهایی که از محصولات سختافزاری وجود دارد را بخوانید.
۲. سلولهای چندگانه ذخیره اطلاعات (NAND)
زمانی که قصد خرید هارد SSD دارید؛ در بازار با دو نوع هارد با سلولهای ذخیرهسازی اطلاعات چند لایهای (MLC) و سلولهای تک لایه (SLC) مواجه میشوید که تفاوت اصلی بین این دو نوع آن است که در مدل چند لایه میتوان اطلاعات بیشتری را ذخیره کرد ولی در عوض هزینه آن بیشتر است.
هارد درایو های MLC حجم بیشتر و هارد درایو های SLC سرعت بالاتری دارند و در برابر دمای غیر استاندارد نیز مقاومت بیشتری دارند.
تفاوت این دو مدل در جدول زیر ارایه شده است.
۳. قابلیت عیبیابی ECC
همانطور که از نامش پیداست، این قابلیت یکی از کلیدیترین خصوصیاتی است که یک هارد درایو SSD باید داشته باشد. بدین ترتیب هارد درایو SSD شما قادر به تشخیص ایرادات عمومی و رفع آنهاست و نتیجه اینکه دیگر با فایلهای خراب مواجه نخواهید بود.