firmware فریمور چیست؟
فریمورها در بسیاری از دستگاه ها هستند مثل اسمارت فون، اسمارت تلویزیون، ماشین لباسشویی و … . Firmware که در فارسی، فریمور هم گفته میشود، برنامه نرم افزاری است که در چیپ حافظه ROM قرار میگیرد. این چیپ، یا روی بورد سیستم قرار دارد یا روی کنترلر. Firmware در واقع مسئول رفتارهای سیستم در زمانی است که سیستم را روشن میکنیم. مثلا وظیفه فریمور سرور است که کنترل سرور را به سیستمعامل برساند.
معادل فارسی Firmware، سفت افزار است. در برخی موارد معادل Firmware را میان افزار مینامند اما این معادل درست نیست زیرا میان افزار واسط برنامه نویسی است. اما فریمور یا سفت افزار چیست؟ برنامه نرم افزاری یا مجموعه دستورات برنامه نویسی شده روی سخت افزار است. سفت افزاری و فریمور دستورات لازم برای اینکه دستگاه چگونه با دیگر اجزا و سخت افزارهای کامپیوتر ارتباط برقرار کند را ارایه میدهد. اما سوال اینجاست که چطور نرم افزار روی سخت افزار برنامه نویسی میشود؟ Firmware معمولا روی فلش رام Flash ROM دستگاه ذخیره میشود. رام حافظه فقط خواندنی است اما فلش رام را میتوان پاک کرد و دوباره روی آن نوشت چون اساسا نوعی فلش مموری است.
به فریموری که روی بورد سیستمی سرور قرار دارد، System ROM یا BIOS میگوییم و به فریموری که روی دیگر قطعات سخت افزاری سرور قرار دارد، Option ROM.
برخی از مطالب مرتبط:
پردازش توزیع شده یا Distributed Computing چیست؟
کارت شبکه چیست؟ کاربرد انواع کارت های شبکه را بشناسیم
firmware update چیست؟
در برخی سخت افزارها لازم است فریمور را آپدیت کنیم مانند فریمور هارد. آپدیت فریمور باعث میشود سخت افزار با سیستم عامل جدید بتواند کار کند. یا مثلاتولید کنندگان CD درایوها و DVD داریوها، آپدیت هایی ارایه میدهند تا درایوها مدیا راسریعتر بخوانند. هدف از ارایه Firmware Update، ممکن است حتی افزایش کارایی و بهرهوری سیستم باشد.
آپدیت فریمورها معمولا در وب سایت های تولیدکنندگان و در قسمت پشتیبانی و دانلود firmware است. اغلب موارد، آپدیت و به روز نگه داشتن فریمور ضروری نیست اما ایده خوبی است. اما اگر Firmware Update مشغول آپدیت Firmware است، توجه داشته باشید که این کار کامل انجام شود زیرا اگر فریمور دستگاه شناسایی نشود، دستگاه کار نمیکند.
معمولا آپدیت های فریموری برای تعمیر باگ ها و یا قابلیت های جدید ارایه میشود.
فریمور در انواع دستگاه ها
همان طور که گفتیم Firmware در بسیاری سخت افزارها استفاده میشود تا کاربر بتواند دستوراتش را برای دستگاه و سخت افزار قابل فهم کند. بنابراین بر اساس نوع دستگاهی که داریم انواع فریمور هم داریم که در ادامه به معرفی برخی از آنها میپردازیم:
firmware هارد چیست
در پاسخ به این سوال که فریمور هارد چیست میتوان گفت وقتی هارد دیسک به کامپیوتر وصل میشود، اولین کاری که میکند این است که شروع به بوت کردن برنامه داخلی خودش میکند. این برنامه همان Firmware هارد است که مانند سیستم عامل کامپیوتر است. نکته مهم این است که این برنامه باید بدون خطا، بلافاصله و درست اجرا شود تا هارد روشن شود و کامپیوتر بالا بیاید. این پروسه شامل مقداردهی اولیه و تست های خود بررسی است و پس از آن هارد میتواند بنویسد و بخواند.
در برخی مدل های هارد، فریمور روی PCB اصلی سوزانده میشود به همین دلیل وقتی هارد آسیب میبیند نباید قسمت PCB با PCB هاردهای دیگر عوض شود زیرا پروسه ریکاوری اطلاعات هارد آسیب دیده تنها با PCB اورجینال امکانپذیر است.
برای استفاده از “خدمات بازیابی اطلاعات در فالنیک” روی لینک کلیک کنید.
firmware در موبایل چیست
وظیفه firmware در موبایل کنترل کردن چگونگی عملکرد موبایل و اسمارت فون است. افزودن ویژگی ها و قابلیت های جدید به آخرین نسخه نرم افزار و حذف باگ ها از موبایل از جمله اهداف ارایه آپدیت firmware در موبایل است. همچنین اگر مشکلی در نرم افزرا یاسیستم عامل موبایل تان ایجاد شود یا مسایلی مانند خاموش شدن خودکار پیش بیاید، آپدیت فریمور میتواند به رفع مشکل موبایل شما کمک کند.
برای مشاوره و تماس با کارشناس فنی میتوانید از خط ثابت با شماره تلفن ۹۰۹۹۰۷۱۸۴۳ تماس بگیرید.
از ساعت ۸:۳۰ تا ۱۷:۳۰پاسخگوی شما هستیم.
firmware اندروید چیست
از جمله مواردی که در فریمور اندروید وجود دارد و برای شروع به کار و ادامه عملکرد آن لازم است برنامه Bootloader، کد Country Exit Code، مولفه Phone و PDA است که همگی اینها از مشخصات منحصربفرد گوشی شماست و با باقی گوشی ها تفاوتهایی دارد.
فریمور اندروید و رام گوشی اندروید به دو روش آپدیت میشود خودکار یا OTA که باید فریمور نسخه مربوط به برند گوشی را پیدا کنید و فایل فریمور را دانلود و نصب کنید. برای این کار باید به قسمت آپدیت نرم افزار گوشی رفته و آپدیت را تایید کنید. و روش دستی که پیچیدگی های خودش را دارد.
فریمور ایفون چیست
فریمور ایفون هم با هدف افزایش امنیت، رفع باگ و خطا، ارایه امکانات بیشتر و … نیاز به آپدیت دارد. نسخه کنونی فریمور ایفون را در قسمت تنظیمات و درباره دستگاه میتوانید ببینید. پیشنهاد میشود همواره فریمور آیفون خود را آپدیت نگه دارید. این کار هم از طریف نرم افزار آیتونز iTunes و هم قسمت تنظیمات خود گوشی قابل انجام است.
روی کارکرد Stable و سرعت بالاتر هم تاثیرگذار است.همانند دیگر دستگاه در ماینر هم استفاده از آپدیت فریمور ماینر میتواند در بهبود مواردی که نام بردیم، کارگشا باشد.
کاستوم فریمور چیست
Custom Firmware یا Aftermarket Firmware، نسخه غیررسمی یا اصلاح شده فریمور است که شرکت ثالث برای دستگاه هایی مثل کنسول های بازی و انواع دستگاه ها ارایه میدهد تا امکانات جدید فراهم کند یا حتی قفل قابلیت های مخفی شده را باز کند. در کنسول های بازی این فریمور را به عنوان کاستوم فریمور یا CFW میشناسند. نرم افزار اورجینال سیستم را به عنوان نسخه رسمی یا OFW – Official Firmeware میشناسیم اما کاستوم فریمور نسخه تغییر یافته نرم افزار اورجینال است که داخل کنسول بازی Playstation Portable و Playstation 3 و Play Station Vita و Nintendo 3DS قرار دارد.
هر چند وقت یک بار تولیدکنندگان آپدیت فریمور را ارایه میدهند که کارایی را افزایش داده و امکانات جدیدی اضافه و باگ ها را رفع میکنند. بهتر از به صورتدوره ای آپدیت فریمور دوربین خود را نصب کنید. البته برخی آپدیت ها ممکن است خیلی جزیی و در حد افزودن یک زبان به دوربین باشند.
فریمور مودم و روتر چیست
مهمترین وظیفه فریمور مودم و روتر این است که رابطی مناسب بین کاربر و مودم باشد تا کاربر بتواند به راحتی کانفیگ و پیکربندی خودش را روی مودم انجام دهد. فریمور مودم و روتر هم همانند دیگر فریمور ها ممکن است دچار باگ و خرابی شوند و این باعث اختلال در امنیت و اتصال به اینترنت شود. پس بهترین کار آپدیت مودم است. فایل آپدیت فریمور مودم را از سایت تولید کننده آن و قسمت پشتیبانی دانلود و نصب کنید.