Vmware چیست و چه کاربردهایی دارد؟

دسته بندی ها :
Vmware چیست و چه کاربردهایی دارد؟

Vmware گاهی ممکن است بخواهید برنامه جدیدی را در شبکه‌تان راه‌ اندازی کنید وبرای این کار نیاز به یک یا چند سرور جدید دارید. ممکن است شرکتی که این برنامه را به شما می فروشد از شما بخواهد یک سرور اختصاصی برایش فراهم کنید و یا خود شما به خاطر نگرانی از این که نرم‌ افزار جدید با نرم‌ افزارهای قبلی تان تداخل ایجاد نکند، بخواهید سرورهای آنها را از هم جدا کنید. برای خرید سرورهای جدید هزینه باید کرد و احتمالا باید مدت زیادی صبر کنید تا این بودجه تامین شود.

اما آیا می‌دانید که شما سرورهایی دارید که در حال کار کردن با تنها ۵ تا ۱۵% از قدرت واقعی خود هستند؟

دنیای فناوری برای حل چنین مشکلی، مجازی سازی را ارایه داده و با استفاده از روش مجازی سازی سرور خواهید توانست بدون خرید سخت افزار و سرور جدید، نرم افزار و برنامه مورد نظرتان را نصب کنید. برای آشنایی بیشتر با مجازی سازی و مزایای آن، مقاله “مجازی سازی چیست و چه مزایا و انواعی دارد” را مطالعه کنید و برای آشنایی بیشتر با مجازی سازی سرور، مقاله “مجازی سازی سرور چیست و چگونه کار می‌کند؟” را بخوانید.

مجازی سازی سرور با VMware چیست؟

به عنوان یک متخصص شبکه حتما با وی ام ویر و مجازی سازی آشنا هستید و حتی برای این که بدانید مجازی سازی دقیقا چه کاری انجام می دهد، احتمالا یک نسخه از VMware Workstation را روی ویندوز خودتان نصب کرده‌اید و با آن آشنایی پیدا کرده‌اید. اما بیایید کمی وسیع‌تر به این موضوع نگاه کنیم. جایی که تعداد سرورها بسیار زیاد هستند مواردی مانند سرعت، زمان در دسترس بودن یک سرور و سرویس های آن، زمان بکاپ گیری و Restore‌ کردن، میزان مصرف برق، چگونگی خنک نگه‌ داشتن سرورها، فضای لازم برای نگهداری سرورها، استفاده از حداکثر توانایی سرورها و بسیاری موارد دیگر برای شما اهمیت پیدا می‌کند.

تکنولوژی مجازی سازی VMware مبتنی بر معماری x86 و bare-metal Hypervisor ESX/ESXi است. با راه اندازی مجازی سازی سرور با VMware، هایپروایزر روی سرور فیزیکی نصب می‌شود و چندین ماشین مجازی و VM می‌سازد که روی این سرور اجرا می‌شوند. هر VM می‌تواند سیستم عامل خودش را داشته باشد یعنی چندین سیستم عامل روی یک سرور فیزیکی می‌تواند اجرا شود. منابع سرور مانند شبکه و رم، بین تمام VM های این سرور، به اشتراک گذاشته می‌شود. در سال ۲۰۱۹ قابلیت جدیدی به VMware اضافه شد که با آن، هایپروایزر می‌تواند حجم های کاری متمرکز را اجرا کند. چنین حجم های کاری ای با تیم زیرساخت و تیم DevOps قابل مدیریت است.

Vmware چیست و چه کاربردهایی دارد؟

مزایای برنامه مجازی سازی VMware

مزایای برنامه مجازی سازی وی ام ویر عبارتند از:

  • امنیت مبتنی بر zero-trust model که در مقایسه با سیستم های Container مثل Kubernetes امنیت بهتری دارد.
  • نظارت بهتر و سریعتر بر برنامه ها و منابع
  • مدیریت ساده و راحت دیتاسنتر
  • افزایش چابکی و کارایی در سیستم های دیتاسنتر
  • حدف یا به حداقل رساندن Downtime
  • افزایش پاسخگویی و بهره‌وری سیستم
  • تداوم کسب‌وکار و Disaster Recovery
  • ایجاد SDDC یا دیتاسنتر نرم افزار محور با استانداردهای آن
مشاوره و خرید تجهیزات شبکه ، سرور، اکتیو، پسیو
شرکت توسعه شبکه آداک با بیش از 20 سال تجربه و سابقه فعالیت در زمینه فروش تجهیزات شبکه (اکتیو و پسیو)، سرورهای HPE و ملزومات ماشینهای اداری آماده مشاوره ، طراحی و خدمات مربوط به دیتاسنترها ، عرضه رک های دیجیتالی هوشمند مخصوص اتاق سرور، و خدمات کابل کشی طبق استاندارد BICSI و ، TIAتوسط تکنسین ها و مهندسین مجرب و با پشتوانه فنی بیش از ده ها قرارداد پشتیبانی نرم افزاری و سخت افزاری سازمانها، شرکت ها و کارخانجات صنعتی ایران، شما را تا مقصد پروژه همراهی خواهیم کرد. قبل از خرید با کارشناسان آداک در تماس باشید. شماره تماس 021-91303098 ده خط .

 

برخی مطالب مرتبط:

دیتاسنتر چیست و چه تفاوتی با اتاق سرور دارد؟

نرم افزار مدیریت چرخه عمر محصول چیست و چه کاربردی دارد؟

دامین کنترلر در اکتیودایرکتوری چیست و چه کاربردی در شبکه تحت دامین دارد؟

Thin provisioning چیست، بررسی کامل تفاوت های thin و thick در vmware

پروتکل در شبکه به چه معناست، بررسی انواع پروتکل شبکه

معایب برنامه مجازی سازی VMware

معایب نرم افزار مجازی ساز VMware عبارتند از:

  • هزینه بالای لایسنس (که البته در ایران مطرح نیست)
  • در برخی موارد، Xen hypervisor و Hyper V جایگزین مناسبی برای آن هستند.
  • هنگام کار با محصولات Oracle ممکن است برخی موارد پشتیبانی نشود و یا باگ هایی رخ دهد.
  • در صورت ناساگازی سخت افزار ممکن است همه چیز به شکلی که توقع داریم کار نکند.

محصولات و انواع VMware

محصولات VMware در زمینه مجازی سازی، شبکه و ابزارهای مدیریت امنیت، نرم افزار ذخیره سازی و نرم افزار دیتاسنتر نرم افزار محور (SDDC) است. اولین محصول VMware با نام VMware Workstation در سال ۱۹۹۹ ارایه شد و سپس در سال ۲۰۰۱، محصول دوم با نام VMware ESX عرضه شد.
مدیران و کارشناسان بیش از ۳ میلیون شبکه بزرگ دنیا، استفاده از نرم‌ افزارهای تولیدی شرکت VMware که آخرین و کامل ترین محصول آن vSphere است را انتخاب کرده‌اند. اولین فرقی که این نرم‌ افزار (ESX Server) با نسخه Workstation خود دارد این است که به صورت مستقیم روی سخت‌ افزار شما نصب می شود و دیگر نیازی به یک OS رابط نیست. این موضوع باعث افزایش ۷۰‌ درصدی سرعت کارکرد می شود. در ادامه با این محصولات بیشتر آشنا می‌شوید.
محصولات VMware در زمینه کلود، مرکز داده و دسکتاپ ارایه شده که در ادامه به آنها می‌پردازیم.
محصولات VMware

محصول VMware Workstation و VMware Fusion

مجازی سازی در دسکتاپ شخصی را می‌توان با محصول VMware Workstation و VMware Fusion انجام داد.

محصول VMware Workstation اولین محصولی است که تا به حال تولید شده و می‌تواند VM ها را مستقیما روی لپ تاپ یا دسکتاپ ویندوزی یا لینوکسی، ایجاد و اجرا کند. این NM ها همزمان روی ماشین فیزیکی اجرا می‌شوند. هر ماشین مجازی دارای سیستم عامل خودش است مثلا ویندوز یا لینوکس و به کاربران امکان اجرای ویندوز را روی ماشین لینوکس یا برعکس، به طور همزمان می‌دهد.

نرم افزار VMware Fusion، نرم افزاری همانند VMware Workstation است که سیستم عامل ویندوز یا لینوکس را روی کامپیوترهای Mac مجازی سازی می‌کند.

اجزا و لایسنس های نرم افزار VMware vSphere

یکی از نرم افزارهای پیاده سازی مجازی سازی سرور، VMware vSphere است و با استفاده از آن، علاوه بر حل مشکلی که ابتدای مقاله به آن اشاره شد، به امکانات بسیار دیگری نیز دسترسی می‌یابیم. از سال ۲۰۰۹ محصول VMware vSphere با عنوان زیرساخت VMware شناخته می‌شد که شامل موارد زیر است:

  • ESXi
  • vCenter Server
  • vSphere Client
  • vMotion

از آوریل ۲۰۱۸ نسخه رایج، نسخه vSphere 6.7 است که در ۵ نسخه ارایه می‌شود:

  • Standard
  • Enterprise Plus
  • Platinum
  • Essentials
  • Essentials Plus

Essentials Plus و Essentials برای کسب‌وکارهای کوچک و متوسط ارایه شده است.

اجزا و لایسنس های نرم افزار VMware vSphere

نسخه ۷ نرم افزار VMware VSphere

برنامه مجازی سازی VMware vSphere 7 در دو نسخه در اختیار شما قرار دارد و مدیران شبکه می‌توانند از ویژگی‌های بهینه شده آن مانند امنیت و سرعت و مدیریت بهتر، بهره‌مند شوند.

تفاوت vSphere و ESXi و vCenter

کسانی که با پلتفرم مجازی سازی VMware به تازگی آشنا شده‌اند، در مورد VMware vSphere و مولفه‌ها و اجزای آن کمی گیج می‌شوند. در این قسمت با این اجزا آشنا می‌شوید. برای کسب تجربه می‌توانید روی VMware Workstation، vSphere را نصب کنید. ما هم مهمترین اجزای آن را بررسی می‌کنیم.

vSphere چیست؟

vSphere مناسب مجازی سازی در مرکز داده است و همانند مجموعه آفیس در ویندوز، برنامه های متفاوتی را شامل می‌شود مثل vCenter و ESXi و vSphere client و غیره. مجموعه این اجزا، vSphere را ایجاد می‌کنند. پس vSphere نرم افزار خاصی نیست که بتوانید نصب و استفاده کنید بلکه نام پکیجی است که زیرمجموعه دارد.

ESXi چیست؟

ESXi مهمترین جز vSphere و سرور مجازی سازی است. هایپروایزر نوع ۱ است و همه ماشین های مجازی یا Guest OS ها، روی ESXi نصب می‌شوند. برای نصب و مدیریت و دسترسی به این سرورهای مجازی که روی ESXi نشسته‌اند باید جز دیگر مجموعه vSphere را با نام vSphere client نصب کنید.

vSphere client چیست؟

vSphere client به ادمین ها امکان اتصال به سرورهای ESXi و دسترسی و مدیریت VM ها را می‌دهد. vSphere Client for Windows و C# vSphere دیگر در دسترس نیستند و باید در vSphere 6.7 از HTML5 based vSphere client استفاده کنید که پورتال مدیریتی مبتنی بر وب است. ادمین با استفاده از مرورگر وب و برای مدیریت سرورهای ESXi،، به vSphere Client لاگین خواهد کرد.

vCenter Server چیست؟

حالا بینیم VCenter چیست و چه کاربردی دارد و چرا به آن نیاز داریم.

vCenter Server یکی دیگر از اجزای پکیج vSphere است و هم می‌تواند روی ویندوز سرور نصب شود و هم روی دستگاه لینوکسی. البته VMware در صدد است دیگر vCenter Server را برای ویندوز ارایه ندهد و فقط نسخه لینوکسی آن را فراهم کند.

VMware vCenter Server برنامه مدیریت متمرکز است که امکان مدیریت ماشین های مجازی و هاست های ESXi را به صورت متمرکز فراهم می‌کند. vSphere Client هم برای برای دسترسی به vCenter Server و مدیریت سرورهای ESXi استفاده می‌شود.

سرور vCenter برای سازمان هایی که نیاز به قابلیت‌های انترپرایزی مانند vMotion و VMware High Availability و VMware Update Manager و VMware Distributed Resource Scheduler یا DRS  را دارند لازم است. مثلا به راحتی می‌توانید ماشین مجازی موجود روی vCenter را کلون کنید. توجه کنید که باید لایسنس vCenter server را جداگانه تهیه کنید.

پس شما می‌توانید با استفاده از برنامه vCenter، به صورت متمرکز تمامی ‌سرورهای خود را مدیریت کرده، به کنسول‌های آنها دسترسی داشته و تمامی اطلاعات، log‌ ها و دیگر موارد را بررسی کنید.

تفاوت vSphere و ESXi و vCenter

ESXi، هایپروایزری است که روی ماشین فیزیکی نصب می‌شود. vSphere Client HTML5 برای دسترسی به ESXi Server و مدیریت VM های روی ESXi استفاده می‌شود. vCenter server به عنوان ماشین مجازی روی سرور ESXi نصب می‌شود و می‌تواند مبتنی بر لینوکس باشد. در محیط‌های کوچک، vSphere client می‌تواند مستقیما به ESXi وصل شود اما در محیط‌های بزرگتر باید از vCenter server برای مدیریت ESXi، استفاد شود.

۱. Distributed Power Manager یا DPM

در بسیاری شرکت ها و سازمان ها پس از پایان ساعات کاری، دیگر کاربری حضور ندارد که بخواهد از سرویس های شبکه ما استفاده کند و اگر باشد، تعدادشان کم است. اما با این حال سرورها تا صبح روز بعد روشن مانده و در حال مصرف برق هستند. دستگاه های خنک کننده نیز باید در طول این زمان با تمام قدرت به کار خود ادامه دهند. تکنولوژی DPM می تواند هنگامی که بار روی سرورها کم می شود، به صورت اتوماتیک آنها را به یک یا چند سرور ESX مشخص منتقل کند و بقیه ESX‌ ها را تا زمانی که مجددا به آنها نیاز شود خاموش نگه‌ دارد. این کار تاثیر بسیار زیادی در میزان برق مصرفی، افزایش عمر مفید سرورها و هزینه نگهداری آنها خواهد داشت.

۲. (VMware High Availability (HA و VMware Fault Tolerance

فرض کنید یکی از سرورهای ESX دچار مشکل می شود و یا میزان بار (Utilization) روی آن بسیار بالا می رود.
با قابلیت ساخت یک Snapshot به صورت Live بر روی یک سرور ESX و استوریج دیگر این امکان وجود دارد تا در هر لحظه سرور جایگزین به صورت آنلاین و بدون وقفه در مدار قرار گیرد.

۳. (VMware Distributed Resource Scheduler (DRS

حال اگر RAM و CPU خالی به مقدار مورد نیاز یافت نشد، با کمک قابلیت vMotion ،OS مذبور را روی سرور ESX دیگر که صاحب منابع کافی است منتقل می کند و در تمام این مراحل کابران استفاده کننده از OS‌ های مجازی، هیچ تغییری را در حین کار حس نخواهند کرد.

۴. VM Update Manager

این قابلیت به شما اجازه می دهد که بتوانید تمامی ‌ESX‌ ها و OS‌ های روی آنها را به راحتی Update/Patch نمایید.

۵. VMware Data Recovery

این قابلیت، یک سیستم بکاپگیری و بازیابی اطلاعات مخصوص VMware بدون نیاز و وابستگی به Agent است که امکان تهیه انواع بکاپ ها را ازماشین های مجازی فراهم می کند.

برای تمام قابلیت های فوق مثل vMotion و غیره وجود vCenter الزامیست.

VMware Data Recovery

 

منبع

مشاوره و خرید تجهیزات شبکه ، سرور، اکتیو، پسیو
شرکت توسعه شبکه آداک با بیش از 20 سال تجربه و سابقه فعالیت در زمینه فروش تجهیزات شبکه (اکتیو و پسیو)، سرورهای HPE و ملزومات ماشینهای اداری آماده مشاوره ، طراحی و خدمات مربوط به دیتاسنترها ، عرضه رک های دیجیتالی هوشمند مخصوص اتاق سرور، و خدمات کابل کشی طبق استاندارد BICSI و ، TIAتوسط تکنسین ها و مهندسین مجرب و با پشتوانه فنی بیش از ده ها قرارداد پشتیبانی نرم افزاری و سخت افزاری سازمانها، شرکت ها و کارخانجات صنعتی ایران، شما را تا مقصد پروژه همراهی خواهیم کرد. قبل از خرید با کارشناسان آداک در تماس باشید. شماره تماس 021-91303098 ده خط .

 

مطالب مرتبط

نظرات شما