Workstation چیست و چه تفاوتی با PC دارد؟

دسته بندی ها :
Workstation چیست و چه تفاوتی با PC دارد؟

از آنجایی که PC و Workstation از نظر ظاهری شبیه هم هستند، معمولا یکسان در نظر گرفته می‌شوند. اما آنچه مسلم است این است که این دو با هم متفاوتند و برای کاربران مختلفی طراحی شده‌اند. در ادامه به بررسی تفاوت کامپیوتر رومیزی و Workstation می‌پردازیم.

مقایسه سخت افزاری ورک استیشن و پی سی

ورک استیشن ها به طور کلی از سخت افزارهای سطح بالاتری استفاده می‌کنند و از این جهت ممکن است با اصطلاح “کلاس ورک استیشن” برخورد کنید. مثلا کارت گرافیک یا مادربورد های حرفه‌ای‌تری در Workstation ها استفاده می‌شود. مهمترین تفاوت PC و Workstation، کارت گرافیک های انویدیا Quadro و Geforce است یعنی معمولا در ورک استیشن ها از NVIDIA Quadro استفاده می‌شود. همچنین استفاده از NVIDIA Tesla GPU در ورک استیشن ممکن است. در ادامه به بررسی مزایای سخت افزاری Workstation ها می‌پردازیم.

 

مشاوره و خرید تجهیزات شبکه ، سرور، اکتیو، پسیو
شرکت توسعه شبکه آداک با بیش از 20 سال تجربه و سابقه فعالیت در زمینه فروش تجهیزات شبکه (اکتیو و پسیو)، سرورهای HPE و ملزومات ماشینهای اداری آماده مشاوره ، طراحی و خدمات مربوط به دیتاسنترها ، عرضه رک های دیجیتالی هوشمند مخصوص اتاق سرور، و خدمات کابل کشی طبق استاندارد BICSI و ، TIAتوسط تکنسین ها و مهندسین مجرب و با پشتوانه فنی بیش از ده ها قرارداد پشتیبانی نرم افزاری و سخت افزاری سازمانها، شرکت ها و کارخانجات صنعتی ایران، شما را تا مقصد پروژه همراهی خواهیم کرد. قبل از خرید با کارشناسان آداک در تماس باشید. شماره تماس 021-91303098 ده خط .

 

برخی مطالب مرتبط:

بات نت چیست ؛ چگونه با botnet مقابله کنیم؟

نرم افزار ادوبی کانکت چیست؟ چگونه با Adobe Connect کلاس آنلاین برگزار کنیم؟

تسک منیجر چیست، چه کاربردی دارد و چطور با آن کار کنیم؟

پشتیبانی شبکه چیست و چه اهمیتی دارد؟

حمله evil twin چیست و چگونه کار می کند؛ نحوه مقابله با آن

۱- اخبار تکنولوژی

باگ عجیب استوریج‌های HPE و از کار افتادن آنها بعد از یک دوره تقریبا ۴ ساله، جمع‌آوری دوچرخه‌های بیدود از سطح شهر، مستقل شدن هواوی و تولید گوشی‌های جدید بدون هیچ قطعه‌ای از آمریکا، معرفی دو گوشی جدید از برند آنر و اخبار جدید از اینترنت ۵G، بخشی از اخبار تکنولوژی این پادکست است.

۲- پرونده:

موضوع پرونده‌ی آذر ماه ۹۸، مقایسه Workstation و PC است.  از دغدغه‌های انتخاب سیستم پردازشی می‌توان به چالش انتخاب ورک استیشن و کامپیوتر دسکتاپی اشاره کرد. ورک استیشن چیست و چه تفاوتی با PC دارد؟ ورک استیشن چه مزایایی دارد و در انخاب سیستم پردازشی به چه نکاتی باید توجه کنیم؟ با ما همراه باشید تا پاسخ این سوالات را بشنوید.

در این پادکست به موارد زیر پرداخته می‌شود:

  • Workstation چیست و چه تفاوتی با PC دارد؟
  • بررسی مزایای Workstation
  • بررسی سخت افزارهای ورک استیشن
  • ورک استیشن بهتر است یا کامپیوتر دسکتاپی؟

۳- مناسبت های ماه

در این شماره از پادکست، تغییر جدیدی در بخش مناسبتهای ماه دادیم و به سراغ یکی از مناسبت های جذاب ماه دی، یعنی یلدا رفتیم و تاریخچه و رسم رسوم آن را با هم مرور کردیم. در ادامه بشنوید:

بررسی مزایای سخت افزاری Workstation

برخی از ویژگی‌های Workstation هستند که به صورت طبیعی در ورک استیشن‌ها وجود دارند مانند رم های ECC rAM و چند پردازنده بودن و یا ورودی و خروجی های خاص. تمام این قطعات و مولفه‌ها در Workstation باعث اطمینان بیشتر از عملکرد درست سیستم می‌شود.

رم: ورک استیشن های رده پایین تقریبا دو برابر پی سی ها، حافظه دارند و یا با همان ظرفیت، DIMM های کوچک‌تر و ارزان‌تری برای آن ها قابل تهیه است. از طرفی به طراحان کمک می‌کند تا اختلالات و ایرادها زودتر تشخیص داده شود و هزینه و زمان رفع اشکال آن ها کمتر است.

این رم های ECC RAM خطاهای حافظه را قبل اینکه روی سیستم تاثیری بگذارد، رفع می‌کند در نتیجه از Crash و Downtime جلوگیری می‌کند. یعنی با ۹۹.۹۹۹۸ درصد  خطاهای حافظه قابل تشخیص و اصلاح است. این ویژگی مهم و اصلی، برای کسانی که با پروژه‌های بزرگ و پیچیده کار می‌کنند، مطرح است. هر چه ظرفیت رم ها بیشتر باشد، احتمال خطا در رم هم بیشتر می‌شود.

پردازنده های چند هسته ای:

هر چه تعداد هسته های سی پی یو بیشتر باشد، قدرت پردازشی بیشتری داریم. البته این موضوع باعث نمی‌شود که حتما کارایی نیز به حداکثر می‌رسد چون نوع نرم افزارهایی که استفاده می‌کنید بسایر تاثیرگذارند. اما مزایای زیادی به همراه دارد.

قدرت پردازش در اپلیکشین‌های مبتنی بر پردازش، بسیار مهم است و Workstation ها به خوبی از پس آن برمی‌آیند. Workstation برخلاف PC، از بیش از یک CPU پشتیبانی می‌کنند که قدرت پردازشی بیشتری فراهم می‌شود.

سرعت پاسخ در اپلیکشین‌های More Damanding مانند CAD، انیمیشن و تولید محتوای دیجیتال، بیشتر است و امکان اجرای همزمان چند اپلیکیشن وجود دارد آن هم بدون اینکه از کارایی کاسته شود. بدین ترتیب، طراحان و محققان و دانشمندان با سرعت بیشتری به اطلاعات دسترسی دارند.

تکنولوژی RAID:

وقتی از RAID استفاده می‌کنیم، چندین هارد درایو داریم که برای ذخیره و پردازش اطلاعات استفاده می‌شود. در صورت استفاده از RAID بسته به نوع سیستم می‌توانید از چندین درایو برای پردازش دیتا استفاده کنید یا درایو ها را Mirror کنید. نتیجه چیست؟ اگر یک هارد درایو خراب و Fail شود، دیگر درایوها کار را ادامه می‌دهند.

هارد درایوها:

هارد درایوها با ظرفیت بالا برای کارهای سنگین مطرح است و Workstation ها برای پشتیبانی از حتی چند ترابایت ظرفیت ذخیره سازی داخلی طراحی شده‌اند در نتیجه تمامی Job ها با هر اندازه، روی سیستم ذخیره می‌شود. پشتیبانی از SSD ها در Workstation ها وجود دارد.

درایوهای SSD با هارد درایوهای معمولی متفاوت است. چون قطعات متحرک ندارند، ایراد فیزیکی هم پیدا نمی‌کنند. همچنین سرعت و قابلیت اطمینان بیشتری دارند. از طرفی قیمت بالاتری دارند و گران‌تر هستند و معمولا ظرفیت ذخیره سازی کمتری دارند. مصرف برق کمتر در SSD کمتر است.

کارت گرافیک بهینه شده:

خروجی تمام کامپیوترها باید قابل نمایش باشد. استفاده از GPU های پیشرفته و سطح بالا یعنی نیازی به انجام پردازش خروجی صفحه نیستید. در نتیجه بار پردازشی روی CPU کم شده و سرعت و کارایی، افزایش خواهد یافت اما قیمت هم بیشتر می‌شود. ورک استیشن ها برای پشتیبانی از یک یا چند کارت گرافیک حرفه‌ای طراحی شده‌اند ولی پی سی معمولا از یک کارت معمولی پیشتیبانی می‌کند.

مقایسه از نظر قیمت

Workstation ها به علت استفاده از سخت افزارهای سطح بالا، قیمت بیشتری نسبت به کامپیوترهای خانگی و اداری معمولی دارند.

مقایسه از نظر کارایی

بسته به پیکربندی سیستم‌ها، هر کارایی که سیستم‌های رومیزی برای شما فراهم می‌کنند، Workstation، چندین برابر آن را ارایه می‌دهد. این روال در حجم‌‎های کاری چون زمان رندر، انیمیشن، مدل سازی، شبیه سازی و یادگیری ماشین قابل توجه خواهد بود.

مقایسه از نظر طول عمر

بسیاری از مولفه‌ها در کلاس Workstation باعث می‌شود استاندارد قطعات و طول عمر سیستم، بالاتر باشد مثلا خازن‌های به کار رفته در ورک استیشن نسبت به پی سی های معمولی، کیفیت بهتری دارند. با توجه به استفاده‌ای که از ورک استیشن ها می‌شود، باید بتوانند بدون خطا و خرابی به مدت طولانی کار کنند و به اصطلاح برای مصارف High Demand مناسب باشند.

ورک استیشن بهتر است یا کامپیوتر دسکتاپی؟

در حالت ایده‌آل، سیستمی که قیمت مناسبی دارد و تمامی نیازهای ما را پاسخگوست، سیستم مناسبی است. اگر سیستمی با قدرت بالاتر از نیاز بخرید، بیش از آنچه باید، هزینه می‌کنید. اگر سیستمی با قدرت کافی انتخاب نکنید، بهره‌وری و تولید و خلاقیت و رضایت کارمند و کاربر را محدود می‌کنید.

بهترین انتخاب برمی‌گردد به کاربرد و نوع اپلیکیشن‌هایی که روی پی سی یا ورک استیشن استفاده می‌کنید. اگر معمولا انواع مختلف پروژه‌هایی مثل ادیت ویدئو، رندر کردن سه بعدی، یادگیری ماشین و CAD دارید، Workstation گزینه مناسبی برای شماست. Workstation قدرت بیشتر و اطمینان بیشتری که در کنار دقت بالاتر برای شما فراهم می‌کند، نتایج بهتری برای‌تان به ارمغان می‌آورد. استفاده از سخت افزارهای کلاس ورک استیشن، مانند کارت گرافیک های انویدیا کوآدرو (NVIDIA Quadro GPU) سرعت شما را افزایش خواهد داد.

اگر کار ویدئو و CAD که انجام می‌دهید به صورت موقتی باشد و در سطح معمولی باشد و یا به شکل حرفه‌ای بازی نمی‌کنید (گیمینگ حرفه‌ای)، کامپیوتر خانگی برای‌تان کافی است. نسل‌های کنونی پردازنده‌های اینتل و AMD و کارت گرافیک های انویدیا جی فورس (NVIDIA GeForce GPU) هم قدرت بالا و تنوع زیادی دارند و ارزش خرید بالایی را برای مشتریانشان فراهم می‌کنند.

.

کارهای معمولی دفتری با اپلیکیشن‌های دفتری استاندارد مانند کار با ورد، ایمیل، وبگردی و … قابل انجام است که نیاز به کارایی خاصی نیست و از PC های استاندارد معمولی استفاده می‌شود. اما مهندسین، طراحان، آنالیزگرهای اقتصادی و محققین به اپلیکیشن‌های More Demanding نیاز دارند مانند رندر کردن گرافیک‌های پیچیده، تولید محتوای دیجیتال، آنالیز اقتصادی، و پردازش و محاسبات، نیاز به استفاده از سیستم‌های حرفه‌تر و ورک استیشن‌ها دارند. البته در زمینه مصارف عمومی کمی حرفه‌ای هم خرید Workstation های رده پایین، قابلیت‌های جدیدی فراهم می‌کنند که بهره‌وری و قابلیت اطمینان را افزایش و زمان Downtime را کاهش می‌دهند پس سرمایه‌گذاری بلند مدت است.

.

واضح است که با صرف هزینه بیشتر، امکانات بیشتری هم خواهید داشت. مثلا اگر می‌خواهید پی سی بخرید، با پرداخت دو برابر قیمت، می‌توانید ورک استیشن بخرید. اما این سوال را از خود بپرسید: زمان خرابی و Downtime چقدر برای‌تان هزینه دارد؟ اگر با داشت سخت افزار بهتر، زمان کمتری که صرف کنید، را در نفر – ساعت، ضرب کنید، خواهید دید که چه مقدار پولی که قرار بود از دست بدهید را صرفه‌جویی کرده‌اید. که شاید برابر با همان هزینه خرید ورک استیشن باشد. پس خرید سخت افزار مناسب و با کارایی بالا، در درازمدت به نفع شما خواهد بود. همچنین کارمندان شما هم خوشحال‌ترند چرا که تجهیزات قابل اطمینانی دارند که در افزایش بهره‌وری موثر است.

مشاوره و خرید تجهیزات شبکه ، سرور، اکتیو، پسیو
شرکت توسعه شبکه آداک با بیش از 20 سال تجربه و سابقه فعالیت در زمینه فروش تجهیزات شبکه (اکتیو و پسیو)، سرورهای HPE و ملزومات ماشینهای اداری آماده مشاوره ، طراحی و خدمات مربوط به دیتاسنترها ، عرضه رک های دیجیتالی هوشمند مخصوص اتاق سرور، و خدمات کابل کشی طبق استاندارد BICSI و ، TIAتوسط تکنسین ها و مهندسین مجرب و با پشتوانه فنی بیش از ده ها قرارداد پشتیبانی نرم افزاری و سخت افزاری سازمانها، شرکت ها و کارخانجات صنعتی ایران، شما را تا مقصد پروژه همراهی خواهیم کرد. قبل از خرید با کارشناسان آداک در تماس باشید. شماره تماس 021-91303098 ده خط

مطالب مرتبط

نظرات شما